Sportvisserij Zuidwest Nederland werkt aan 'opheffen' parkeerverbod Treurenburg

0 1425
20 apr

Begin januari werden we opgeschrikt door een parkeerverbod bij het wedstrijdparcours Treurenburg aan de Oude Dieze in ’s-Hertogenbosch. Zonder enig overleg was het opeens verboden om hier te parkeren. Ronduit vervelend langs één van de drukst beviste wedstrijdparcoursen van Oost-Brabant!

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft direct contact opgenomen met gemeente ’s-Hertogenbosch. Nabij het parcours ligt een truckerscafé en veel chauffeurs parkeren hun auto langs de weg. Hierdoor is het terrein van Defensie niet of minder te bereiken. 

(Te) snelle oplossing

Een parkeerverbod was de (te) snel gekozen oplossing voor de gemeente. De overlast wordt dus veroorzaakt door geparkeerde vrachtauto’s en niet door personenauto’s van de (wedstrijd)vissers. 

Verkeersbesluitprocedure

Er is voor één viswedstrijd een ontheffing van het parkeerverbod gegeven maar de gemeente wil of kan dit niet voor alle wedstrijden regelen. Er moet dus een definitieve oplossing gezocht worden. Hiervoor zal echter een verkeersbesluitprocedure opgestart moeten worden. Bovendien is Sportvisserij Zuidwest Nederland slechts één van de belanghebbenden en vergeleken met Defensie van een iets andere orde. Kortom, dit is niet binnen een paar dagen geregeld. We zijn er echter wel mee bezig en houden je op de hoogte.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties