aangesloten Verenigingen
Sportvisserij Zuidwest Nederland is een overkoepeling van de bij haar aangesloten verenigingen. De VISpas die u van uw vereniging ontvangt is tevens uw bewijs van lidmaatschap van de vereniging. Wanneer een vereniging niet aangesloten is bij de federatie kan zij ook geen VISpassen verstrekken. In het gehele federatiegebied zijn circa 250 hengelsportverenigingen aangesloten, zij kunnen u allemaal voorzien van een VISpas.

Klik hier voor een overzicht met de bij Sportvisserij Zuidwest Nederland aangesloten hengelsportverenigingen.


Vereniging aansluiten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland

Het biedt een vereniging veel voordelen om aangesloten te zijn bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Niet alleen kunt u uw leden de VISpas aanbieden als bewijs van lidmaatschap, u kunt ook uw viswater gratis laten controleren door een federatieve BOA en u bent verzekerd van professionele ondersteuning wanneer uw vereniging behoefte heeft aan kennis of informatie. Uiteraard is het ook buitengewoon belangrijk om als hengelsporters goed georganiseerd te blijven om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk viswater behouden blijft voor de sportvisserij.

Daarnaast kunt u gratis verenigingswedstrijden vissen op de vele federatieve viswateren en krijgt u de mogelijkheid om uw eigen vrijwilligers te laten informeren en opleiden zodat uw vereniging ook in de toekomst gezond blijft.

Om lid te worden van de federatie dient uw vereniging minimaal 50 leden te hebben en moet uw vereniging beschikken over haar eigen statuten. Tevens dient uw vereniging ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Wanneer u meer informatie wil ontvangen over het aansluiten van uw vereniging bij de federatie kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Voor meer informatie over wet- en regelgeving voor sportverenigingen kunt u hier informatie downloaden.