VISpas en vergunningen

Vissen? Altijd de VISpas mee! Met de VISpas kun je in zo'n 90% van alle viswateren in Nederland terecht. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hiermee kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. In Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland is een groot deel van het water ingebracht in deze lijst. 

De VISpas en de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren moet je beide bij je hebben bij het vissen op de wateren die in de lijst staan.

Doe de VISpas Check en zie direct welke VISpas je nodig hebt!

Waar mag ik vissen? Bij de VISpas krijg je de Gezamenlijke Lijst van Viswateren, hierin staan alle wateren in Nederland waar je met je VISpas mag vissen. Hierin staan ook de algemene voorwaarden van de VISpas, de wettelijke visserijregels en eventuele bijzondere voorwaarden van een viswater. De Gezamenlijke Lijst van Viswateren is drie jaar geldig. Ieder jaar krijg je bij je nieuwe VISpas een Aanvullingslijst, zodat je altijd in zoveel mogelijk wateren kunt vissen. Om direct te kunnen vissen in aanvullingen, kan je de meest recente aanvullingen hier downloaden. Deze aanvullingen moet je even printen, zodat je aan de waterkant aan kan tonen dat je hier mag vissen.
Een handig overzicht van alle viswateren waar je mag vissen met je VISpas, kan je vinden op www.visplanner.nl. Hier vind je ook alle hengelsportwinkels, trailerhellingen, charterschepen en verhuur van visbootjes.

Voor verschillende wateren zijn via de webwinkel van Sportvisserij Zuidwest Nederland en bij diverse lokale verkooppunten losse toestemmingen te verkrijgen. Tevens zijn er ook aanvullende toestemmingen te verkrijgen, zoals een snoekbaarsonttrekkingsvergunning voor het Volkerak-Zoommeer, een Nachtvis- en Derde Hengeltoestemming.

Aanvullende toestemmingen zijn alleen geldig voor sportvissers die in het bezit zijn van een geldige VISpas.

Daarnaast zijn er vergunningen te koop voor het spitten van zeeaas

JeugdVISpas en ZeeVISpas Informatie voor jeugdige vissers kan je hier vinden. De mogelijkheden van de zeeVISpas (een ‘uitgeklede’ versie van de VISpas, enkel voor de zoute binnenwateren en het spitten van zeeaas) worden hier uitgebreid behandeld.