VISpas en vergunningen

Vissen? Altijd de VISpas mee! Je hebt als sportvisser nog maar één document nodig om te mogen vissen in de meeste wateren in Nederland, namelijk de VISpas. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hiermee kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de Landelijke Lijst van Viswateren. In Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland is een groot deel van het water ingebracht in deze lijst.
De VISpas en de Landelijke Lijst van Viswateren moet je beide bij je hebben bij het vissen op de wateren die in de lijst staan.

Doe de VISpas Check en zie direct welke VISpas je nodig hebt!

Waar mag ik vissen? Bij de VISpas krijg je de Gezamenlijke Lijst van Viswateren, hierin staan alle wateren in Nederland waar je met je VISpas mag vissen. Hierin staan ook de algemene voorwaarden van de VISpas, de wettelijke visserijregels en eventuele bijzondere voorwaarden van een viswater. De Gezamenlijke Lijst van Viswateren is 3 jaar geldig. Ieder jaar krijg je bij je nieuwe VISpas een Aanvullingslijst, zodat je altijd in zoveel mogelijk wateren kunt vissen. Om direct te kunnen vissen in aanvullingen, kan je de meest recente aanvullingen hier downloaden. Deze aanvullingen moet je even printen, zodat je aan de waterkant aan kan tonen dat je hier mag vissen.
Een handig overzicht van alle viswateren waar je mag vissen met je VISpas, kan je vinden op www.visplanner.nl. Hier vind je ook alle hengelsportwinkels, trailerhellingen, charterschepen en verhuur van visbootjes.

Dag- en weekvergunningen Voor de volgende wateren geeft Sportvisserij Zuidwest Nederland dag- en weekvergunningen uit: Bernisse, Biesbosch, Grevelingenmeer, Lithse Ham, Oostvoornse meer, Randstadwateren en Veerse Meer. Daarnaast zijn vergunningen te koop voor het spitten van zeeaas, het nachtvissen in de G.Z-H wateren en het onttrekken van snoekbaars op het Volkerak-Zoommeer. Deze toestemmingen kan je bestellen in onze webwinkel.

JeugdVISpas en ZeeVISpas Informatie voor jeugdige vissers kan je hier vinden. De mogelijkheden van de zeeVISpas (een ‘uitgeklede’ versie van de VISpas, enkel voor de zoute binnenwateren en het spitten van zeeaas) worden hier uitgebreid behandeld.

 Foto: Pepita IJdo