Geschikt viswater voor de jeugd is belangrijk!

0 2604
31 jan

In januari 2016 organiseerde Sportvisserij Zuidwest Nederland in samenwerking met Sportvisserij Nederland bijeenkomsten met als titel HSV 2.0, Aan de slag met je vereniging. Tijdens deze bijeenkomsten hebben we het gehad over de ambities van onze verenigingen. Verenigingen gaven aan met name ambities te hebben op het gebied van visstandbeheer, contact met overheden en jeugd.

Ondersteuning jeugdwerk

Op onze speciale jeugdpagina op onze website hebben we pasklare producten en programma’s op het gebied van jeugdwerk waar je als vereniging gebruik van kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze cursussen en materialen op het gebied van het geven van vislessen op basisscholen (Cursus vismeester, lespakket zoetwatervissen) en de jeugdviscursus “Vissen voor kids” (Cursus viscoach, Boekje “Leer vissen met de vaste hengel”).

Kijk ook eens op www.hsvservice.nl om te zien wat Sportvisserij Nederland allemaal nog meer te bieden heeft.


Geschikt jeugdviswater

Zonder geschikt jeugdviswater beginnen kinderen niet met vissen. We werken dan ook graag samen met verenigingen aan het realiseren van geschikte jeugdviswateren (de “trapveldjes” voor de hengelsport) in gemeentes. Een geschikt jeugdviswater biedt kinderen een veilig en goed te bevissen water vlakbij huis, waar ze eenvoudig vis kunnen vangen. Dit soort wateren dreigen door een toenemende waterplantengroei, versobering van het onderhoud van wateroevers en afnemende visstanden in steeds meer plaatsen te verdwijnen. 

Neem contact op!

Heb je als vereniging hier goede ideeën over, maar heb je ondersteuning nodig om dit voor elkaar te krijgen? Neem dan contact met ons op en we helpen je hier graag bij.