Papegaaienbek Maasvlakte beperkt toegankelijk

0 4703
23 jun

De populaire zeevisstek “Papegaaienbek” aan het einde van de Maasvlakteweg is vanaf heden beperkt toegankelijk. Wegens veiligheidsredenen wordt het laatste stuk van de Maasvlakteweg afgesloten, waardoor tevens het zuidelijke deel van de Papegaaienbek voor het publiek ontoegankelijk wordt gemaakt. Dit heeft beperkte gevolgen voor een aantal fanatieke zeevissers en vliegvissers die graag op dit deel vissen.

Populaire visstek

Deze bijzondere visstek aan het einde van de Maasvlakte is bij veel sportvissers bekend. Deze plek ligt dichtbij de zee, de bodemstructuur bestaat veelal uit obstakels en geeft de scheepvaart toegang tot de haven en daardoor wordt de stroom onderbroken. Hierdoor is deze stek erg geliefd door met name sportvissers die graag op zeebaars en makreel vissen.

Veiligheid belangrijk

De terminals M.O.T. en GATE aan de Maasvlakteweg op Maasvlakte 2 scherpen hun beveiliging aan. De Maasvlakteweg is vanaf heden aan het begin van de M.O.T. afgesloten met hekwerk en slagbomen. Het pad Slag Maasmond wordt afgesloten na de laatste windmolen bij het VHF bord. Dit is het zuidelijkste deel van de ‘Papegaaienbek’, ongeveer 25 meter op het asfalt. Aan het begin van de Slag Maasmond wordt een afsluitbaar hek geplaatst, dat alleen bij dreiging vanuit verschillende instanties wordt gesloten. Slag Maasmond (Stenen Glooiing en een deel van de Papegaaienbek) blijft dus toegankelijk tot aan het gesloten tweede hek. Aan het einde van de weg is er voldoende ruimte om je auto te parkeren en te keren.


Sportvissers opgelet!

Sportvissers zijn de oren én ogen aan de waterkant. Securitas, het beveiligingsbedrijf op de Maasvlakte, vraagt sportvissers om alle verdachte situaties te melden. Dit kan o.a. in het gebouw aan de Maasvlakteweg. Op het hekwerk worden borden geplaatst met de contactinformatie van de bewaking. De beveiliging van de terminals M.O.T., GATE, BOA’s en politie zullen erop toezien dat de regelgeving wordt nageleefd.

Havenbedrijf Rotterdam vraag om begrip te hebben voor de genomen maatregelen.
Gerelateerde berichten
07 06 2017 Sportvissers gaan Landtong Rozenburg weer opruimen 0 1944 Op 2 september 2017 steekt een groep sportvissers weer de handen uit de mouwen om voor de veertiende keer deze populaire visstek op te ruimen. Langs de oevers van de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal wordt alle rommel opgeraapt. 28 03 2017 WK Juniorenteams Kustvissen trainen op de Maasvlakte 0 1698 Zaterdag 25 maart hebben de Nederlandse Juniorenteams Kustvissen U16 en U21 die ons land gaan vertegenwoordigen op het WK Kustvissen in Frankrijk een trainingswedstrijd gevist op de Maasvlakte. Sportvisserij Zuidwest Nederland en Havenbedrijf Rotterdam hebben onlangs een overeenkomst gesloten om sportvissen in georganiseerd verband mogelijk te maken op ‘de Kop van de Beer’ op de Maasvlakte (totdat deze locatie in de toekomst zal zijn uitgegeven aan een bedrijf dat zich daar wil vestigen). Aangezien verschillende vogelsoorten al druk in de weer waren met het aanleggen van nesten op ‘de Kop van de Beer’, heeft het Havenbedrijf Rotterdam zich zeer bereidwillig getoond door Sportvisserij Zuidwest Nederland éénmaal toe te staan voor deze trainingswedstrijd uit te wijken naar de Prinses Arianehaven. Sportvisserij Zuidwest Nederland is het Havenbedrijf hier zeer erkentelijk voor. Normaal gesproken is het namelijk verboden op deze locatie te vissen. 23 03 2017 Tijdelijke afsluiting broedgebieden Maasvlakte – Europoort 0 1988 Evenals in voorgaande jaren zijn op de Maasvlakte en de Europoort diverse braakliggende terreinen tijdelijk afgesloten vanwege het belang van de locaties voor broedende vogels. 02 03 2017 Kop van de Beer; unieke wedstrijdlocatie Europoort 0 6434 Na intensief overleg met het Havenbedrijf Rotterdam is er overeenstemming bereikt over het toestaan van viswedstrijden op de Kop van de Beer in de Rotterdamse Haven (Europoort). De Kop van de Beer is een braakliggend terrein dat is afgesloten door middel van een hek en dus niet toegankelijk is voor individuele sportvissers.