Arrestaties na mishandeling BOA

0 2334
06 jul

Gisteren zijn in Berkel- Enschot vier jongeren in de leeftijd van veertien tot achttien jaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van het Brabants Landschap en Sportvisserij Zuidwest Nederland. Het viertal zit vast voor verder onderzoek.

De BOA hield woensdagavond een controle op de visserijwet aan de Leemkuilen in Biezenmortel. Er werd een groep jongeren aangetroffen die aan het vissen waren en een vuurtje aan het stoken waren. Toen de BOA vroeg naar de identiteitsbewijzen, sloeg een persoon op de vlucht en verzette hij zich door de BOA te slaan en te schoppen. De andere jongens bemoeiden zich ermee en liep het verder uit de hand.

Geweld tegen hulpverleners

Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers, medewerkers van ondersteunende afdeling en voor medewerkers met een publieke taak. Dergelijke incidenten hebben hoge prioriteit. Lees hier meer over geweld tegen hulpverleners.