Cursus Viscoach bij HSV Ons Genoegen in Gemert

0 1102
06 jul

Maar liefst 20 cursisten waren aanwezig bij de cursus Viscoach in Gemert op 4 juli. In het clubgebouw ‘D’n Opsteker’ werd de cursus gegeven. In een gemoedelijke en hartelijke sfeer werd Gerwin Gerlach, de cursusleider van Sportvisserij Nederland en Petra Peeters, coördinator vislessen bij Sportvisserij Zuidwest Nederland, ontvangen.


Het enthousiasme onder de cursisten was groot. Ze hadden hun huiswerk goed bestudeerd en het gemiddelde cijfer van de gemaakte examen toets was maar liefst een 8.7. Dankzij de presentatie en levendige verhalen van Gerwin en de deelnemers, vloog de tijd voorbij. De kennismakingsoefening met behulp van de verschillende zoekkaarten was ook onderdeel van het programma. Het zorgde voor de nodige grappen onder elkaar.


De onthaakoefening met een shad werd serieus opgepakt. Hoe lastig is het wanneer een onderdeel dagelijkse kost is, zoals het onthaken, om dat stapsgewijs en heel simpel uit te leggen. Onder de deelnemers ontdekten we al snel geboren vismeesters. Rond 22.00 uur trokken de cursisten met een certificaat Viscoach rijker huiswaarts.

Twee data voor de cursus Vismeester staan gepland in het najaar. Meer informatie hierover is hier te vinden en meer informatie over de cursus Viscoach vind je hier.