Visles op de basisschool

0 1191
24 jul

In de maanden april, mei, juni en juli zijn maar liefst 93 vislessen gegeven door vrijwilligers van Sportvisserij Zuidwest Nederland die de cursus Viscoach en/of Vismeester hebben gevolgd bij Sportvisserij Nederland. Op diverse basisscholen en op het speciaal onderwijs in de regio Zuidwest Nederland zijn de vislessen met succes afgerond

Een visles bestaat uit een theoriegedeelte waarbij de jeugd o.a. leert welke vissoorten er zijn, visherkenning, een stukje ecologie, hoe kun je een vis vangen en leert men zorgvuldig vis te onthaken. Na het theoriegedeelte gaat de Vismeester samen met de Viscoaches van de plaatselijke hengelsportvereniging naar de waterkant om de jeugd in de praktijk te leren vissen. Hierbij wordt door Sportvisserij Zuidwest Nederland hengels en ander materiaal beschikbaar gesteld.

Succesvol

Iedereen is vaak positief na een visles. De kinderen en de vrijwilligers genieten van de les, de scholen vinden het een mooi initiatief en vaak houden de hengelsportverenigingen er nieuwe jeugdleden aan over. Kortom, een succesvolle formule!

Nieuw schooljaar

Op de meeste scholen zijn de schoolvakanties in volle gang. Op een enkele buitenschoolse opvang na liggen de vislessen even stil. In de periode van eind augustus t/m begin oktober staan er nog enkele vislessen op het programma en kunnen er nog vislessen worden georganiseerd.

Interesse in een visles of meer weten?

Kijk dan op www.vissenschool.nl of neem contact met ons op!
Gerelateerde berichten
06 07 2017 Cursus Viscoach bij HSV Ons Genoegen in Gemert 0 1086 Maar liefst 20 cursisten waren aanwezig bij de cursus Viscoach in Gemert op 4 juli. In het clubgebouw ‘D’n Opsteker’ werd de cursus gegeven. In een gemoedelijke en hartelijke sfeer werd Gerwin Gerlach, de cursusleider van Sportvisserij Nederland en Petra Peeters, coördinator vislessen bij Sportvisserij Zuidwest Nederland, ontvangen. 04 07 2017 Cursusprogramma 2017: schrijf je in! 0 748 Hengelsportverenigingen aangesloten bij Sportvisserij Nederland worden op diverse manieren ondersteund. Niet alleen op het gebied van belangenbehartiging maar ook met een uitgebreid cursuspakket voor haar vrijwilligers. Eind augustus start het cursusprogramma voor het najaar van 2017, schrijf je nu in! 22 03 2017 Geslaagde Vismeesteravond 0 1530 In het kader van verbinding en ook nog eens leerzaam, heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland vrijdag 17 maart een vismeesteravond voor al haar actieve vismeesters georganiseerd met als thema ‘Verstand hebben van vissen is één ding. Je kennis overdragen aan anderen is een tweede’. 31 01 2017 Geschikt viswater voor de jeugd is belangrijk! 0 2598 In januari 2016 organiseerde Sportvisserij Zuidwest Nederland in samenwerking met Sportvisserij Nederland bijeenkomsten met als titel HSV 2.0, Aan de slag met je vereniging. Tijdens deze bijeenkomsten hebben we het gehad over de ambities van onze verenigingen. Verenigingen gaven aan met name ambities te hebben op het gebied van visstandbeheer, contact met overheden en jeugd. 26 01 2017 Gezocht: Viscoaches en Vismeesters! 0 3123 Sportvisserij Zuidwest Nederland is opzoek naar Viscoaches en vismeesters voor de vislessen op basisschool.