Twee finalisten Clubkampioenschap bekend

0 841
26 jul

Op zondag 27 augustus wordt de finale van het Clubkampioenschap gevist aan de Vlaardingervaart. Tijdens deze wedstrijd zullen drie verenigingen gaan uitmaken wie de Clubkampioen van 2017 gaat worden.

HV De Watergeus uit Brielle staat voor haar eerste finaleplaats. De eerste voorronde was ze nog vrijgeloot maar in de tweede en derde voorronde werden respectievelijk HSV Waddinxveen en HSV Het Schietertje verslagen. Veel vissers van HV De Watergeus zijn niet onbekend met de Vlaardingervaart en dat maakt haar direct tot een serieuze kanshebber.

HSV Het Loze Vissertje gaat voor het tweede jaar op rij een gooi doen naar de titel. Vorig jaar werd ze derde in de finale maar de ervaringen van die finale zal ze zeker gebruiken om dit jaar hogere ogen te gaan gooien. Het Loze Vissertje bereikte de finale door in de tweede voorronde te winnen van HSV Altijd Beet uit Schijndel. In de derde ronde werd buurvereniging HSV Groot Woudrichem aan de zegekar gebonden. Als finalist was ze vrijgeloot voor de eerste voorronde.

De derde finalist zal óf de winnaar van het afgelopen jaar, HSV De Maasvissers, zijn óf meervoudig finalist en winnaar in 2014 HSV De Gender. Zij maken in twee wedstrijden uit wie zich zal plaatsen voor de finale. De eerste wedstrijd is met 34 punten tegen 21 punten gewonnen door HSV De Maasvissers, dus zij staan er het beste voor. Maar het blijft natuurlijk vissen.


Prijzen

In de finale wordt, naast de eer, gestreden om prijzen. De winnaar mag op € 500,- rekenen. Terwijl de runners up respectievelijk ook nog €400,- en €300,- op hun rekening mogen laten bijschrijven. De winnaar krijgt bovendien een clinic die zal worden verzorgd door niemand minder dan de bondscoach Jan van Schendel! En als klap op de vuurpijl mag de winnende vereniging de eer van Sportvisserij Zuidwest Nederland gaan verdedigen tijdens de landelijke finale die op 28 oktober gevist gaat worden aan het Noordhollandsch Kanaal.