Gezamenlijke handhavingsactie Biesbosch

0 1202
09 aug

DRIMMELEN – Twee dronken schippers, verboden kampvuren, kamperen buiten de aangewezen gebieden en een visser die een kruisboog van huis had meegenomen. Het is een greep uit de resultaten van de handhavingsactie die afgelopen zaterdag in de Biesbosch is gehouden.

In totaal werd twintig keer een proces-verbaal uitgedeeld. 32 recreanten kregen een waarschuwing. Aan de actie namen behalve Handhaving Drimmelen ook medewerkers van Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, politie en Sportvisserij Zuidwest Nederland deel.

Slok op

Bij de actie werden onder meer alcoholcontroles gehouden bij schippers. Twee schippers moesten mee naar het politiebureau omdat ze met een slok op aan het roer stonden. Beide schippers kregen een proces-verbaal. Verder werd er onder meer bekeurd vanwege te hard varen, wildkamperen, kampvuren en voor loslopende honden.

Gestolen boot

Ook werd gecontroleerd of vissers in het bezit waren van een VISpas. Op de boot van een van de vissers werden een kruisboog en pijlen gevonden. Het wapen is in beslag genomen.

Zondagochtend maakte een verhuurder van boten in Drimmelen bij de politie melding van een gestolen boot. Handhavers van de gemeente Drimmelen en Staatsbosbeheer vonden enkele uren later de beschadigde boot terug.


Bekijk hier een videoreportage van RTV Rijnmond.