Parkeerverbod Treurenburg opgeheven

0 1126
10 aug

Goed nieuws voor sportvissers uit ’s-Hertogenbosch en omstreken: het parkeerverbod langs het wedstrijdparcours Treurenburg aan de Oude Dieze is opgeheven. Dit is het resultaat van een intensieve lobby van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Het verkeersbesluit om het parkeerverbod langs de parallelweg Treurenburg aan te passen lag tot deze week ter inzage. De gemeente ’s-Hertogenbosch liet ons vandaag weten dat er geen bezwaren zijn ingediend. Sportvissers kunnen vanaf heden dan ook hun auto weer zonder zorgen parkeren aan één zijde weg van de doodlopende parallelweg Treurenburg.


Wedstrijdparcours Treurenburg

Dit wedstrijdparcours is één van de drukst beviste wedstrijdparcoursen van Oost-Brabant. Vele hengelsportverenigingen maken gebruik van dit traject en Sportvisserij Zuidwest Nederland is dan ook blij dat de gemeente ’s-Hertogenbosch het verzoek vanuit de sportvisserij serieus heeft opgepakt.

Achtergronden besluit

De doodlopende parallelweg Treurenburg (ter hoogte van rotonde Henriettewaard) is de ontsluitingsweg is voor het genie-complex van het Ministerie van Defensie waarover hoofdzakelijk groot en/of uitzonderlijk vrachtverkeer rijdt. Aan de overzijde van de weg Treurenburg ligt een truckerscafé en truckparkeerplaatsen met voorzieningen. Eind 2016 is aan beide zijde van de parallelweg een algeheel parkeerverbod ingesteld. Diverse hengelsportverenigingen willen meerdere weekenden per maand parkeren met personenauto’s op de parallelweg Treurenburg aan één zijde van de weg. Defensie heeft hiertegen geen bezwaar. Door het aanpassen van het huidige parkeerverbod wordt het militair vrachtverkeer alsook calamiteitenverkeer zoals politie, brandweer en ambulance niet belemmerd in de doorgang naar het militaire complex.