Uitspraak Benedenrivieren opnieuw uitgesteld

0 1503
14 aug

De uitspraak over onze bezwaren ten aanzien van de beroepsvisserij in het Benedenrivierengebied is opnieuw uitgesteld. Helaas moeten wij dus nogmaals zes weken wachten op een uitspraak in deze belangrijke kwestie.

Als sportvisserij hebben wij grote problemen met het feit dat in het Benenderivierengebied - waaronder de Biesbosch - zonder beperking ten aanzien van de hoeveelheid, op schubvis mag worden gevist door beroepsvissers terwijl de visstand al vele jaren daalt. Daarom hebben Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland bezwaar gemaakt tegen diverse toestemmingen van beroepsvissers. 

De zaak is inmiddels in behandeling bij de hoogste bestuursrechter; de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 22 mei 2017 vond daar een hoorzitting plaats als sluitstuk van de procedure. In principe volgt na een hoorzitting binnen zes weken uitspraak; die termijn liep tot 3 juli 2017. De beslissingstermijn werd echter verlengd met zes weken tot aan 21 augustus 2017. Nu is de termijn opnieuw met zes weken verlengd, dus tot aan 2 oktober 2017. Mocht de uitspraak eerder worden gedaan, dan lees je dat uiteraard hier.