Kop van de Beer; start wedstrijdseizoen

0 1112
24 aug

Vanaf september mogen er weer wedstrijden worden gevist op de Kop van de Beer in de Rotterdamse haven (Europoort). De Kop van de Beer is een nog braakliggend haventerrein dat is afgesloten door middel van een hek. Individuele sportvissers kunnen hier net als andere recreanten niet terecht. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft samen met lokale hengelsportverenigingen overeenstemming bereikt met Havenbedrijf Rotterdam om hier onder voorwaarden wedstrijden – of andere sportvisevenementen – te organiseren. Hengelsportverenigingen kunnen hier vanaf september terecht.

Wedstrijden onder strikte voorwaarden
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft aan Sportvisserij Zuidwest Nederland toestemming gegeven voor het onder strikte voorwaarden organiseren van viswedstrijden op deze locatie, met een bevisbare oeverlengte van ruim 1.600 meter. De belangrijkste voorwaarden zijn:
  • Er mogen alleen wedstrijden georganiseerd worden in het tweede en het vierde weekend van de maand; 
  • Het terrein is alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en -ondergang; 
  • Tussen maart en september mogen geen wedstrijden worden georganiseerd; 
  • Als er op de Kop van de Beer bedrijven worden gevestigd, kan de overeenkomst te allen tijde worden beëindigd. 
Daarnaast zijn er diverse voorwaarden voor het betreden van het terrein. Hengelsportverenigingen die hier vooraf vragen over hebben, kunnen met ons contact opnemen.

Aanvraag wedstrijden/evenementen
Hengelsportverenigingen die een wedstrijd willen vissen kunnen dit aanvragen via de wedstrijdmodule van Sportvisserij Zuidwest Nederland. De visstek is in tweeën geknipt zodat meerdere hengelsportverenigingen gelijktijdig een wedstrijd met maximaal 40 deelnemers kunnen vissen (“Kop van de Beer - Calandkanaal” en “Kop van de Beer - Beerkanaal”). Sportvisserij Zuidwest Nederland zal bij meerdere aanvragen op een dag proberen om in overleg met verenigingen zoveel mogelijk wedstrijden gelijktijdig of na elkaar te laten plaatsvinden. Als een wedstrijd wordt goedgekeurd, krijgt de betreffende vereniging een schriftelijke (per e-mail) bevestiging van Sportvisserij Zuidwest Nederland met de voorwaarden voor het gebruik van het terrein en informatie over het ophalen en retourneren van de sleutel van het hek. De sleutel dient namelijk tijdens openingstijden te worden afgehaald bij Avicentra Hengelsport in Oostvoorne, waar voor ontvangst dient te worden getekend. Na afloop van de wedstrijd dient deze weer bij Avicentra Hengelsport geretourneerd te worden. Buiten openingstijden kan dat ook door de sleutel in de brievenbus te deponeren.

Visdagen
Op de volgende dagen kunnen viswedstrijden en andere sportvisevenementen (altijd in georganiseerd verband door een bij Sportvisserij Zuidwest Nederland aangesloten hengelsportvereniging) worden georganiseerd:
September: za. 9 en zo. 10 // za. 23 en zo. 24
Oktober: za. 7 en zo. 8 // za. 21 en zo. 22
November: za. 11 en zo. 12 // za. 25 en zo. 26
December: za. 9 en zo. 10 // za. 23 en zo. 24
Januari: za. 13 en zo. 14 // za. 27 en zo. 28
Februari: za. 10 en zo. 11 // za. 24 en zo. 25

Medewerking Havenbedrijf Rotterdam en Avicentra Hengelsport
De unieke vislocatie Kop van de Beer is na intensief overleg met Havenbedrijf Rotterdam beschikbaar gekomen voor de wedstrijdvisserij. We zijn blij met de medewerking van het Havenbedrijf Rotterdam en Avicentra Hengelsport voor het mogelijk maken viswedstrijden op deze locatie. Ga hier netjes en zorgvuldig mee om! Sportvisserij Zuidwest Nederland zal regelmatig controles uitvoeren op het naleven van de gestelde voorwaarden.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties