Cursus viscoach in Kaatsheuvel bij KEHV De Berndijk

0 1140
08 nov

Gastvrij werden George Hampsink van Sportvisserij Nederland en Petra Peeters van Sportvisserij Zuidwest Nederland ontvangen in het gedeelde clubgebouw van KEHV de Berndijk. Elf man sterk was aanwezig, waaronder één persoon uit Leusden en zelfs één persoon die zo gemotiveerd was om helemaal uit Ommen de reis naar het Kaatsheuvelse af te leggen.


Tijdens de cursus kreeg de vereniging onverwacht bezoek van Anita Molenbeeke van de Rabobank om een check van € 100,= uit te reiken. De vereniging had deze verdiend met de actie ‘spek de kas’ die in de gemeente door de Rabobank voor alle verenigingen werd georganiseerd. De zoon van Anita, Sem, een veertienjarige super fanatieke sportvisser, was ook bij de uitreiking aanwezig en hét voorbeeld van een jeugdlid waarbij het vissen in z’n bloed zit. Verschillende vriendjes van hem heeft hij ook al met het vissen aangestoken, maar hij vangt zelf nog steeds de grootste en de meeste vis, wist hij met trots te vertellen.

Leergierig

De cursisten waren bijzonder leergierig en werkten goed samen tijdens de verschillende oefeningen. De vereniging is ook zeer content met het viswater om de hoek wat HSV De Vrolijke Vissers gaat inbrengen in de Gezamenlijke lijst van Nederlandse Viswateren, zodat ze er makkelijk met de kinderen kunnen gaan vissen.

Geslaagd

Aan het eind van de cursus werden onder applaus de verdiende certificaten uitgedeeld. Nog even wat afspraken maken en om 22.45 uur werd de avond afgesloten. De cursisten hebben voorlopig voldoende bagage meegekregen om hun schouders eronder te zetten en dat gaat ook zeker gebeuren, werd duidelijk gemaakt. Ze schromen ook niet om hulp te vragen bij een ervaren vismeester van HSV De Maasmond uit Sprang-Capelle.

Aan de slag

KEHV de Berndijk gaat hard aan de weg timmeren om de jeugdafdeling uit te breiden. Na deze cursus zijn er maar liefst drie leden die ook de cursus vismeester willen gaan volgen en de eerste vislessen voor 2018 in Kaatsheuvel staan al gepland.

Meer informatie

Voor meer informatie over visles op de basisschool, cursus viscoach en/of cursus vismeester kun je terecht bij Petra Peeters via petra@sportvisserijzwn.nl of tel: 06-21918687.Gerelateerde berichten
Facebook reacties