Spiegelkarperproject Benedenrivierengebied afgerond

0 955
21 nov

Op zaterdag 18 november lieten circa 30 vrijwilligers de laatste 1250 kilo aan spiegelkarpers de wateren van het benedenrivierengebieden in glijden. Het was voor de vijfde en laatste maal dat dit gebeurde in het kader van het Spiegelkarperproject Benedenrivierengebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland.

SKP Benedenrivierengebied

In 2013 trapte de karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland af met het Spiegelkarperproject Benedenrivierengebied, één van de grootste projecten in haar soort. Sindsdien is er circa 6500 kilo spiegelkarper uitgezet. Dat had de karperwerkgroep zonder de inzet van vele vrijwilligers (meer dan 100!) niet kunnen doen en daarom werden zij (wederom) getrakteerd op een gezellige karperavond.


Ook dit jaar weer een grote club aan enthousiaste vrijwilligers tijdens de uitzettingen

Karperavond

De tombola was als vanouds een grote trekker van de avond met een heleboel fantastische prijzen, waarvoor ook via deze weg een dankwoord richting alle sponsoren. Daarnaast was niemand minder dan Gerwin Gerlach present om een geweldig interessante lezing te geven over karperkweek in de afgelopen 100 jaar. De vakinhoudelijke kennis maar ook met name het enthousiasme dropen van de presentatie af. Opmerkelijk was om te zien hoe lang deze 'traditie' al gaande is maar ook hoe relatief weinig er tegenwoordig nog wordt uitgezet ten opzichte van enkele decennia terug. Werk genoeg zodoende voor de karperwerkgroep om ook in de toekomst zich bezig te blijven houden met karperuitzet.


Niet één, maar twee gelukkigen ontvingen met hun winnende lot een Raptor-boot!

Vervolg uitzet

Dat dat geen makkelijke kwestie is lichtte KSN-voorzitter en Karperwerkgroep lid Paul Hendrix toe. De karperwerkgroep doet dan ook de nadrukkelijke oproep aan de karpervissers om mee te helpen met de monitoring van niet alleen dit SKP-project, maar alle SKP-projecten. Om ook in de toekomst karper uit te kunnen blijven zetten moet kunnen worden aangetoond welk effect deze uitzettingen hebben. Om inzicht daarin te kunnen geven heeft de karperwerkgroep hulp van de sportvissers nodig. Vang je zodoende een spiegelkarper, meld het ons dan via rutger@sportvisserijzwn.nl of via de speciale facebookpagina!

Bij deze willen we graag onze sponsoren bedanken:

Fauna Hengelsport, Hareco-Hengelsport, Hengelsport Vught, Raptor, The Carp Collector, Wout van Leeuwen, Molenberg en Nash 

Gerelateerde berichten
Facebook reacties