Informatieavond Droomfondsproject Haringvliet

0 3770
09 jan

Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland organiseren deze avond om belangstellenden te informeren over de effecten van het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen in 2018. Het Droomfondsproject zet zich niet alleen in voor de verbetering van migratiemogelijkheden voor vis, maar ook voor voedsel, rust en broedplekken voor vogels en mogelijkheden voor de mens om te genieten.

Op deze avond zal specifiek worden ingegaan op het belang van het Droomfondsproject voor de sportvisserij. Tijdens deze bijeenkomst zullen onder meer Rijkswaterstaat, Wageningen Marine Research, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland hun visie op de toekomst van het Haringvliet na 2018 geven. Naast hengelsportverenigingen, hengelsportwinkeliers, visgidsen, hengelsportmedia, etc. zijn ook individuele sportvissers van harte welkom op deze avond.


Programma

 19:00 uur Ontvangst
 19:30 uur Werking Haringvlietsluizen, lerend implementeren en onderzoeken snoekbaars door Rijkswaterstaat
 20:00 uur Verwachtingen visstand door Wageningen Marine Research
 20:30 uur Natuurontwikkeling Droomfondsproject en mogelijkheden sportvisserij door Natuurmonumenten
 21:00 uur Nieuwe (vis)voorzieningen rondom het Haringvliet door Vogelbescherming Nederland
 21:30 uur Evenementen ter promotie "Jaar van de Kier" door Droomfondsproject Haringvliet/ Sportvisserij (Zuidwest) Nederland
 22:00 uur Sluiting


Gastheer

Gastheer en gespreksleider deze bijeenkomst is ecoloog en TV-presentator Marco Kraal van Sportvisserij Nederland. Uiteraard zijn medewerkers van beide sportvisserijorganisaties ook aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Dinsdagavond 23 JANUARI 2018 vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in Theater de Twee Hondjes, Opzoomerlaan 106 te Hellevoetsluis. U dient zich voor deze informatieavond op te geven bij Ester Hamers via ester@sportvisserijzwn.nl. Maximaal 100 personen en vol = vol!


Gerelateerde berichten
13 09 2017 Succesvolle NLDelta-on-Tour 0 585 NLDelta-on-Tour is een excursie door Biesbosch en Haringvliet met betrokken partners, waaronder Sportvisserij Zuidwest Nederland. Onder de noemer NLDelta-on-Tour maakten afgelopen vrijdag meer dan 80 betrokkenen van NLDelta een rondtoer door het gebied Biesbosch-Haringvliet. NLDelta organiseerde de gezamenlijke excursie om de partners te bedanken voor hun bijdrage aan de totstandkoming van het ambitieboek 'Dit is onze natuur', waarmee NLDelta vorig jaar oktober de juryprijs won bij de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'. 03 07 2017 Sportvissen op RTV Rijnmond gemist? (Video) 0 1053 In het RTV Rijnmond-programma STROOM wordt elke week een specifiek thema rond het Haringvliet behandeld. In de uitzending van zaterdag 1 juli was dat thema sportvissen! Kijk nu de hele uitzending gratis online terug op RTV Rijnmond. 29 12 2016 Nationaal Park van Wereldklasse! En nu? 0 1408 Op 31 oktober is NLDelta Biesbosch-Haringvliet bekroond tot mooiste natuurgebied van Nederland! Voor de korte termijn heeft het Ministerie van Economische Zaken gevraagd om een plan in te dienen voor 2017 en 2018. Het prijzengeld van € 300.000 is hier direct aan gekoppeld. 02 11 2016 NLDelta Biesbosch-Haringvliet door jury verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland 0 1029 NLDelta Biesbosch-Haringvliet heeft de publieksverkiezing voor het mooiste natuurgebied van Nederland gewonnen. De vakjury heeft NLDelta Biesbosch-Haringvliet de wildcard gegeven. De andere drie winnende gebieden zijn Nationale Park Hollandse Duinen, de Veluwe en het Waddengebied.