Clubkampioenschap van start

0 719
10 apr

Dit jaar organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland alweer voor het zevende jaar haar Clubkampioenschap. Net als vorig jaar doen er 17 verenigingen mee. Een aantal verenigingen zijn afgevallen maar door voor in de plaats doen een aantal nieuwkomers mee.

Het reglement is niet wezenlijk veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Belangrijkste wijziging is dat er voortaan in een vastgesteld weekend gevist gaat worden. Hier kan van afgeweken worden als beide verenigingen het daar over eens zijn. De eerste voorronde vindt plaats in het weekend van 5 en 6 mei. De wedstrijden in de tweede voorronde worden gevist in het weekend van 7 en 8 juli. In het weekend van 1 en 2 september wordt vervolgens uitgemaakt welke drie verenigingen de finale aan het Kanaal door Voorne gaan vissen op 16 september.


Omdat er niet genoeg deelnemers zijn voor een volledige eerste ronde zijn de deelnemende finalisten van vorig jaar; HSV Het Loze Vissertje en HV De Watergeus, net als HSV Altijd Beet, HSV De Gender, Sportvisserijbelangen Delfland en Visclub De Bleeken in de eerste voorronde vrijgeloot.

Inmiddels is de eerste wedstrijd al gevist. KEHV De Ruischvoorn en OHV De Sportvissers trapten het Clubkampioenschapseizoen samen af tijdens hun traditionele onderlinge wedstrijd. De Ruischvoorn liet er dit jaar geen gras over groeien en nam daarmee revanche voor vorig jaar toen Oisterwijk dus wist te winnen. De uitslag liet aan duidelijkheid niets te wensen over; 40 punten voor De Ruischvoorn tegenover 15 voor OHV De Sportvissers. Komende zaterdag wordt de campagne vervolgd als HSV Valentinus bij HSV Ons Genoegen op bezoek gaat voor de eerste wedstrijd. Op Koningsdag volgt dan de return (de verenigingen hebben onderling afgesproken om een uit- en thuiswedstrijd te vissen).

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.