Help noodlijdende vissen vanwege droogte in Brabant

0 1936
23 jul

Waterschap Aa en Maas, waterschap Brabantse Delta en waterschap de Dommel zijn momenteel druk om in hun beheergebied alle wateren op peil te houden. Langdurige droogte en lage zuurstofconcentratie kunnen leiden tot verzwakking of sterfte van vis. Op een aantal locaties in Brabant zijn al acties opgezet door vrijwilligers om vissen te redden. Help ook mee om deze noodlijdende vissen te redden!

Meldpunt
De waterschappen roepen op om locaties die droog vallen en waar vissen in de problemen zijn te melden. Ook wordt hulp gevraagd aan sportvissers om vissen te helpen in de problemen. Denk hierbij aan het ondersteunen bij afvissen en het verplaatsen van vissen naar meer geschikte locaties. 

De waterschappen hopen hiermee op begrip en op steun te kunnen rekenen. Samen proberen ze er op deze manier voor te zorgen dat de ecologie en het watersysteem zo min mogelijk schade ondervinden van de droogte. Uiteraard blijven de waterschappen zich ook de komende tijd volop inzetten om de nodige maatregelen te nemen en hiermee schade voor de natuur te voorkomen. 

Contactgegevens waterschappen
Waterschap Aa en Maas – 088-178000 of per e-mail; OM_waterkwaliteit@aaenmaas.nl
Waterschap Brabantse Delta – 076-5641000
Waterschap de Dommel – 041-1618618


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.