Brakke Zaterdag: een lesje vliegvissen van Marco Kraal!

0 541
25 sep

Op zaterdag 29 september nodigen de natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet de bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden uit voor een dag vol gratis leuke natuuractiviteiten voor jong en oud. Daarmee willen de natuurorganisaties met de bewoners stil staan bij de kansen voor de regio, die het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen bieden.

Excursies en doorlopend programma

Brakke Zaterdag op 29 september biedt voor elk wat wils. Er zijn gratis excursies waar bezoekers zich voor in kunnen schrijven, zoals vogelexcursies met de baardmannetjes en Haringvliet-vlogger Camilla Dreef, een huifkartocht of een deltawandeling. Daarnaast is er een doorlopend programma aan activiteiten waar bezoekers een kijkje kunnen nemen of aan mee kunnen doen. Er wordt een vogelringstation ingericht, er is een natuurkok en er zijn volop kinderactiviteiten, zoals vogelhuisjes timmeren, waterbanen bouwen, dierenyoga en popcorn poppen boven een vuurtje. Voor elk wat wils!Hoofdlocatie en themalocaties

De hoofdlocatie van Brakke Zaterdag is het natuurgebied Scheelhoek in Stellendam (bij de jachthaven Marina Stellendam). Speciaal voor deze dag is dit unieke natuurgebied open voor bezoekers. In Scheelhoek vinden de meeste activiteiten en excursies plaats. Daarnaast vertrekken vanuit Middelharnis 2 boottochten om de Haringvlietnatuur vanaf het water te ontdekken. Op het strand bij het restaurant Zoet of Zout in Stellendam en de Kwade Hoek (buitenhaven Stellendam) vinden een aantal wateractiviteiten plaats, zoals een korexcursie en een lesje vliegvissen onder leiding van Vis-Tv presentator Marco Kraal.

Heb jij altijd al eens willen leren vliegvissen maar heb je tot op heden nog niet de stap gezet? Grijp dan aanstaande zaterdag 27 september je kans ter hoogte van Stellendam aan het Haringvliet. VIS TV-presentator Marco Kraal en andere experts staan daar bij een speciale stand met hengels, bellyboats en viskayaks voor je klaar.

Bellyboats en trapkayaks

Aan en op de oever zullen ook bellyboats en trapkayaks klaarliggen. Steeds meer sportvissers vissen daar al mee en weten zo hun vissen te vangen. Op Brakke Zaterdag kunnen sportvissers én andere natuurliefhebbers in deze vaartuigen stappen en onder begeleiding (leren) vissen.

Bellyboats en trapkayaks zijn steeds meer in trek.

Kom langs!

Krijg jij nu al viskriebels of staan je kinderen te trappelen om een hengeltje uit te gooien? Kom dan zaterdag langs bij de stand van Sportvisserij Nederland! Voor meer informatie over onze stand en het volledige programma op Brakke Zaterdag kijk je op
www.haringvliet.nu/brakkezaterdag.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.