Veel vangst voor de jongste categorie tijdens de finale Federatief Kampioenschap jeugd vaste hengel in Klundert

0 1341
08 okt

Na drie voorrondes hadden in totaal 31 jeugdleden zich geplaatst voor de finale van het Federatief Kampioenschap jeugd, vaste hengel. Omdat drie deelnemers verhinderd waren, verschenen 28 jeugdleden in het zonovergoten Klundert. De vrijwilligers van HSV ’t Wachtertje hadden ervoor gezorgd dat de kanten gemaaid waren, de vlaggen bij het water hingen en de koffie en wedstrijdcontroleurs klaar stonden. Kortom men was klaar voor de loting die om 9.15 uur begon.

Na een openingswoordje van Willem Thoen, voorzitter van de jeugdcommissie van Sportvisserij Zuidwest Nederland, trok een ieder naar de waterkant. De verschillende categorieën zaten op loopafstand van elkaar.

De C-tjes, boften. Zij zaten op een afgesloten water waar veel vis zat én ook gevangen werd. Vooral de baarsjes en voorntjes werden veelvuldig gevangen. In totaal werden er door zeven kinderen bijna 9,5 kg gevangen, een mooi resultaat!

  

Als je dan weet dat er in totaal bijna 11 kg is gevangen, dan kun je je wel voorstellen dat categorie A en B er een stuk harder voor moesten werken. Helaas behaalde niet iedereen het voor ogen zijnde resultaat, wat er ook geprobeerd werd, verschillende deelnemers haalden bij de weging een leeg leefnet naar boven.

Voor alle deelnemers was echter een prijs voorzien, waardoor niemand met lege handen naar huis hoefde. HSV ’t Wachtertje had echt haar best gedaan om er een mooie prijzentafel van te maken.Voor de volledige uitslag klik hier.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.