Palingstroper gepakt op het Grevelingenmeer

0 2930
14 mei

Zaterdagochtend 12 mei is een man betrapt die aan het vissen was met fuiken op paling.

Eerder deze maand hadden een opsporingsambtenaar van sportvisserij Zuidwest Nederland en twee collega’s opsporingsambtenaren van de Provincie Zeeland een gezamenlijke controle op de visserijwet aan het Grevelingenmeer. Hierbij viel hun ogen op een tweetal sluippaadjes die in de bosjes gemaakt waren. De opsporingsambtenaren zijn toen deze beide sluippaadjes ingelopen en kwamen toen uit bij het water en zagen dat er in de daar groeiende rietkragen paadjes liepen die regelmatig belopen werden. De opsporingsambtenaren weten uit ervaring dat dit wel eens het werk van een palingstroper kon zijn die hier fuiken heeft staan.

De opsporingsambtenaren hebben toen hun waadpak aangetrokken en zijn toen op beide locaties het water ingegaan en vonden daar inderdaad opgestelde palingfuiken. De opsporingsambtenaren hebben toen besloten om regelmatig een controle te doen. Toen ze na een controle zagen dat er paling in de fuiken gevangen zat hebben de opsporingsambtenaren besloten om te gaan posten.

De opsporingsambtenaren moesten niet lang wachten want ze stonden er nog maar net toen er een auto stopte bij één van de sluippaadjes en een man gekleed in waadpak de auto uitkwam en vervolgens het sluippaadje in liep en de fuiken ging lichten. Toen de opsporingsambtenaren de man op heterdaad betrapte en vroeg of hij gerechtigd was om hier met fuiken te vissen antwoorde hij dat hij hiervoor geen toestemming had.
De man is toen als verdachte staande gehouden en ter plaatse gehoord. De man is na het ondertekenen van zijn verklaring en inbeslagname formulier en het aanzeggen van proces-verbaal naar huis gegaan. 

Gerelateerde berichten
Facebook reacties