Wederom palingstroper gepakt

0 2814
22 mei

Vrijdagochtend 18 mei is wederom een palingstroper in de kraag gevat door de inzet van onder andere BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Dit maal ging het om een stroper in de Oosterschelde, waar de BOA’s van de sportvisserij samen met de KLPD en BOA’s van de provincie Zeeland aan een Gemeenschappelijk Handhaving Project werken. De BOA’s dachten eerst een pierenspitter gespot te hebben, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een man met een schepnet en een bewaarzak vol paling.

De man probeerde nog met zijn boot te vluchten, maar werd ingehaald door de KLPD en is daarna meegenomen naar het slik waar hij op een bijzonder manier paling had gevangen. De man ving de paling door een gat te graven in het slik en deze te vullen met wilgentakken en af te dekken met dakpannen. De paling kruipt op deze manier in het gat tussen de takken en blijft hierin zitten.
De man vertelde de BOA’s dat hij ongeveer eenmaal per maand naar zijn vangmiddel ging om de paling te oogsten. Het vangmiddel is onklaar gemaakt en de gevangen paling is teruggezet. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties