Visstroper aangehouden in Natura 2000-gebied de Oosterschelde

0 2765
06 jun

Zaterdag 2 juni in de ochtend is een man betrapt tijdens het vissen met een hoekwant op de slikken van den Dortsman te Sint-Maartensdijk. Deze slikken zijn gelegen in Natura-2000 gebied de Oosterschelde.

Twee opsporingsambtenaren van de provincie Zeeland en een opsporingsambtenaar van Sportvisserij Zuidwest Nederland voerden een gezamenlijke controle op de visserijwet uit.

Hun aandacht werd getrokken door een man die op de slikken van den Dortsman liep. Toen ze dichterbij de man kwamen, bleek dat deze bezig was met het azen van de door hem uitgezette lijnen, een zogeheten hoekwant.(lange lijn waaraan dwarslijntjes met haken (hoeken) zijn bevestigd).

De man die niet gerechtigd was om met dit vistuig te vissen is door de opsporingsambtenaren ter plaatse als verdachte staande gehouden en als verdachte gehoord.
De man is proces-verbaal aangezegd en het hoekwant is inbeslaggenomen.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.