Verslag FK Feeder

0 418
03 mei

Zaterdag 23 april stond de eerste federatieve wedstrijd van dit jaar op het programma; De selectiewedstrijd Feeder op het Kanaal door Voorne.

Alle deelnemers verzamelden al vroeg in café het Oude Tramhuis voor een kop koffie en de laatste informatie van Jos van Avendonk namens de wedstrijdleiding. Nadat iedereen een deelnemerskaart had ontvangen, werd snel naar het water vertrokken.

Het parcours was verdeeld over drie vakken en tussen de deelnemers was telkens een steiger overgeslagen zodat alle deelnemers genoeg ruimte hadden om te vissen. Er was voor ieder vak een controleur waarmee het wedstrijdreglement vooraf werd doorgesproken.

   

Om 09.30 uur werd het startsein gegeven en kon er gevoerd en gevist worden. Binnen tien minuten kwamen de eerste aanbeten en werden er links en rechts al wat zeer forse brasems gevangen.
Helaas stond er een felle oosten wind dwars over het kanaal wat het vissen een stukje moeilijker maakte.

Om 14.30 uur klonk het eindsignaal en konden de controleurs samen met de deelnemers op 1 en 2 in het vak de weging doen. Hierbij bleek dat de vangst hoofdzakelijk bestond uit zeer forse brasems die gewicht in de schaal brachten.

 

Willem Bakhuizen deed namens de wedstrijdleiding de prijsuitreiking. Per vak werden de winnaars bekend gemaakt en de nummers 1 voorzien van een waarde check en een bos bloemen.
Vak A werd gewonnen door Toon van Meel met 25.321 gram, Vak B werd gewonnen door Guido Lapien met 43.241 gram en vak C werd gewonnen door Martien van Seeters met 15.130 gram.
Guido Lapien werd Federatiekampioen Feeder, voor de derde keer binnen 4 jaar. Zeer knap gevist!

 

Na de prijsuitreiking werden ook de eigenaren van Café Het Oude Tramhuis in het zonnetje gezet en werd de dag afgesloten.

Dank ook aan fanatiek fotografe, Nikita de la Ruelle, die de wedstrijd mooi wist vast te leggen.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.