Visstek van de maand januari

0 4489

De feestdagen zijn achter de rug en de maand januari 2013 is alweer een feit. Koud, regen en af en toe een sneeuwbui. Niet echt ideale weersomstandigheden om te gaan vissen. Uiteraard wel voor de échte zeevisser. Want die gaat er natuurlijk op uit om de schar, wijting en gul te bejagen. Dit keer beschrijven we daarom het Nollestrand in Vlissingen.

Beschrijving visstek:

Het Nollestrand in Vlissingen is een ideale stek om in de wintermaanden op schar en wijting te gaan vissen. In de periode november t/m januari is het hier prima vissen op deze soorten. Een mooi schoon strand en goed te bereiken. Normaal gesproken zit je niet vast op deze locatie. Ga er vissen met eb. Het beste is om zo’n twee uur voor laag water te beginnen en vis zo’n twee á drie uur met opkomend water. Op deze momenten staat er vaak veel stroming waardoor de vis gaat azen en je de meeste vangstkans hebt. Zeker als er een windkracht 3 á 4 uit het zuidwesten komt, heb je hier grote kans om een leuke portie schar en wijting te vangen. Naast deze soorten maak je ook kans op een enkele gul, steenbolk of bot. Als aas kun je het beste zeepieren gebruiken. Naast zeepieren werkt een stuk tap of oude zager ook prima. Vis met standaard wapperlijnen en met een voldoende zwaar lood. Minimaal 175 gram ankerlood heb je wel nodig en als het springtij is soms nog zwaarder. Probeer een klein beetje tegen de stroom in te gooien en je vangt gegarandeerd schar!

  

Tip: probeer het ook eens vroeg in de ochtend als het licht invalt of ’s avonds in het donker. Je zult merken dat de vis dan beter aast dan bij daglicht en je hebt kans op een leuke gul!

 

Bereikbaarheid:

Het Nollestrand is via de snelweg A58 prima te bereiken. Onder de duinen bij het Nollestrand ligt parkeerterrein “van Woelderenlaan”. Er is hier voldoende mogelijkheid om te parkeren. Je hebt daarna de keuze om zowel rechts als links het strand op te gaan. Als je de linker strandovergang neemt dan vis je in iets dieper water. Deze strandovergang biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een strandkar. Er moet wel een klein stukje gewandeld worden. Heb je hier geen trek in of ben je minder goed ter been, dan is de boulevard een uitstekende stek. Je kunt hier bij je visstek parkeren, naar beneden wandelen en vissen maar. Hier is hier wel dieper en heb je meer kans op vastzitten.

  
De boulevard Vlissingen is een uitstekende uitwijk mogelijkheid!

Type visser: Zeevisser

Vissoorten: Schar, wijting, steenbolk, gul en bot (in de zomer ook zeebaars, geep en makreel).

Routebeschrijving en parkeren: Parkeren op het parkeerterrein “van Woelderenlaan”. (Coördinaten: 51.45806, 3.53722)

(zee)VISpas: Geen (zee)VISpas vereist

Gerelateerde berichten
Facebook reacties