Visstek van de maand

0 3126

Elke maand beschrijft Sportvisserij Zuidwest Nederland een visstek in de rubriek “visstek van de maand”. Deze keer beschrijven we een uitstekende strandstek aan de Noordzee, namelijk strand de Banjaard bij Kamperland. Het strand bij de Banjaard is een topstek voor tong in de zomermaanden en schar en wijting in de winter.

Op dit strand ten zuidwesten van Neeltje Jans kun je ’s zomers tong, geep, zeebaars, makreel en zelfs een haaitje vangen! Het is wel een stukje wandelen vanaf de parkeerplaats maar dan kun je ook op diverse manieren gaan vissen. Je kunt er ook aan de gang met pluggen, shads en de dobber.
Het kan er behoorlijk stromen wat ideaal is om een mooie zeebaars te vangen. Deze stroming trekt ook geep en makreel aan. Vis met licht materiaal in de stroomnaden met een dobbertje en succes gegarandeerd!

De meeste vissers proberen het toch wel op de bodem. Vanwege de soms harde stroming is ankerlood vaak noodzakelijk. Vis met wapperlijnen of een gewone paternoster en gebruik pieren en zagers.

Tip: Vlakbij vind je tarbot- en mesheftenkwekerij Seafarm B.V. Bij dit bedrijf kun je verse mesheften kopen voor de sportvisserij. Hiermee kun je ook prima vissen aan de Banjaard!Zomer- en wintervisserij In de zomer kun je er bot, schol, zeebaars en tong verwachten. Het beste is om het met laagwater in de avonduren te proberen. Vanwege de vele richels onder water (door de stroming) is het soms lastig vissen. Dit zijn juist weer wel de ideale plekken waar de vis zich ophoudt. De flinke stroomgaten zijn de hotspots voor zeebaars. In de zomermaanden worden er ook regelmatig (gevlekte gladde) haaitjes gevangen.

In de wintermaanden is het strand de Banjaard ideaal voor de wintervisserij op schar, wijting en gul. Gebruik een sterke strandhengel in de lengte van 4.20m tot 5.00m met daarop een stevige en snelle zeemolen. Probeer zo ver mogelijk uit te werpen en gegarandeerd dat je succes hebt!

Type visser: Actieve en passieve zeevisser

Vissoorten: Bot, schol, wijting, steenbolk , schar, gul, tong, geep, makreel en zeebaars.

(zee)VISpas: Geen (zee)VISpas vereist!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties