Jeugddagtoestemming voor Zuidwest-Nederland

0 1394
07 jan

Met ingang van 1 januari 2016 biedt Sportvisserij Zuidwest Nederland een Jeugddagtoestemming aan voor al onze federatieve wateren. We hebben voor deze werkwijze gekozen om hiermee tegemoet te komen aan de wens van (jeugd)sportvissers en recreanten die zeer incidenteel willen vissen in federatief water. JeugdVISpashouders mogen met hun jeugdVISpas reeds in deze – en meer - wateren vissen en hebben deze toestemming daarom uiteraard niet nodig.

Indien je nog géén 14 jaar bent mag je onder begeleiding van volwassene, die in het bezit is van de juiste papieren, met één hengel zonder vergunning vissen. Ben je op 1 januari nog géén 14 jaar, maar wil je met twee hengels en alle aassoorten in alle wateren kunnen vissen die opgenomen zijn in de “Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren” dan heb je de JeugdVISpas nodig. Ga je slechts één dag vissen op federatief water van Sportvisserij Zuidwest Nederland dan volstaat deze Jeugddagtoestemming.

De Jeugddagtoestemming wordt uitgegeven in een pocketuitgave waarin bijna alle betreffende viswateren staan beschreven, evenals de algemene voorwaarden en gedragscodes. Met een Jeugddagtoestemming mag je met twee hengels en alle wettelijk toegestane aassoorten vissen, tenzij anders is aangegeven bij de wateren. Met alleen een Jeugddagtoestemming op zak is het niet toegestaan om vis mee te nemen, dat recht is voorbehouden aan VISpashouders.

Waar te koop?

De Jeugddagtoestemming is verkrijgbaar in onze webwinkel en op ons kantoor in Drimmelen. In onze webwinkel kun je daarnaast nog steeds los een wormenspitvergunning bestellen en een snoekbaarsonttrekkingsvergunning aanvragen.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties