Eerste Jeugdkarperkamp groot succes!

0 2711
22 jun

De Karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft afgelopen weekend het eerste jeugdkamp georganiseerd voor 12 tot 16 jarigen. De voorbereidingen begonnen al enkele maanden geleden met een oproep voor deelnemers via Facebook. Binnen twee uur zat het kamp vol. De begeleiders waren ook in een mum van tijd gevonden. Elk koppel deelnemers kon rekenen op minimaal één begeleider. Een speciaal aangemaakte WhatsApp groep zorgde ervoor dat de sfeer er al ruim voor het weekend in zat.

Op vrijdagmiddag werd geloot om de zes stekken aan de zandput Hooislobben in Raamsdonkveer, beschikbaar gesteld door HSV Ons Genoegen uit Geertruidenberg. Daarna namen de deelnemers de goodiebags, particles, boilies en flink wat klein materiaal in ontvangst. Het avondeten werd ’s avonds naar de stekken gebracht en het ontbijt en de lunch werden aan de waterkant bereid.

Gedurende het weekend was er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen tussen de begeleiders en de deelnemers. Ook werd geëxperimenteerd met de spullen die beschikbaar waren gesteld door de sponsors zoals loodvervangers, onderlijnen- en leadermateriaal.Zaterdagmiddag werd met een tennisbal en een speciekuip een werpwedstrijd georganiseerd waarmee je een leuke prijs kon winnen. Bij de controle door de lokale HSV bleek iedereen over de juiste papieren te beschikken.

De WhatsApp groep draaide in het weekend overuren. Niet in de minste plaats vanwege de vangsten. Er werden maar liefst zestien vissen gevangen, op elke stek minimaal één.


De digitale evaluatie achteraf leverde een eensluidende beoordeling op: iedereen had genoten van dit geslaagde weekend. Dank aan de enthousiaste deelnemers, fanatieke begeleiders, HSV Ons Genoegen en de sponsoren KWO, TTB Baits, Rotterdam Visaas en PB Products!


Heeft jouw vereniging ook interesse om een Jeugdkarperkamp te organiseren? Neem dan contact met op Rutger Meijer.