Jeugd-, kijk- en doedagen

Jeugd-, kijk- en doedagen worden door Sportvisserij Zuidwest Nederland georganiseerd met als doel om nieuwe jeugdleden en jeugdbegeleiders te werven. Ook worden jongeren en hun ouders zoveel mogelijk geïnformeerd over zaken die te maken hebben met sportvissen. Samen met hengelsportverenigingen worden deze dagen georganiseerd.

 

Tijdens een Jeugd-, kijk- en doedag krijgen de kinderen bijvoorbeeld uitleg over het maken van een tuigje, het omgaan met vis, waterdiertjes en planten. Uiteraard wordt er ook gevist en soms zijn er ook diverse andere (natuur)organisaties aanwezig om het nodige uit te leggen. Kortom, een Jeugd-, kijk- en doedag is heel divers en erg leuk om aan deel te nemen.

 

Wanneer het jouw vereniging ook leuk lijkt om een Jeugd-, kijk- en doedag te organiseren, dan kun je contact opnemen met Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Bij het organiseren van een jeugd-, kijk- en doedag worden er twee belangrijke zaken verwacht. Het werven van jeugdbegeleiders bij zowel je eigen vereniging als bij verenigingen uit de omgeving en het aantrekken van kinderen aan wie de cursusdag gegeven kan worden.

De jeugdcommissie helpt vervolgens bij het aanschrijven van de verenigingen die benaderd kunnen worden, het verzorgen van een persbericht en het beschikbaar stellen van middelen en materialen.

De jeugdcommissie van Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft tot nu toe een aantal verenigingen uit verschillende regio's in het federatiegebied geholpen om Jeugd Kijk- en doedagen te organiseren. Zo werden er bijvoorbeeld al dagen georganiseerd in Spijkenisse, Etten-Leur, Axel, Bergeijk, Eersel en Terneuzen.