Federatief Clubkampioenschap


Ook in 2018 zal Sportvisserij Zuidwest Nederland weer het Federatief Clubkampioenschap organiseren. Heel in het kort is dit een competitie tussen verenigingen. De opzet is vergelijkbaar met het KNVB-bekertoernooi bij het voetbal; twee verenigingen vissen tegen elkaar en de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk hou je drie verenigingen over die een finale tegen elkaar vissen. De winnende vereniging is de Clubkampioen van 2018. 

Elke vereniging die is aangesloten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland kan zich opgeven voor deze competitie. Deelname is gratis!

Opzet
De deelnemende verenigingen worden door middel van loting aan elkaar gekoppeld. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met regionale spreiding, waar mogelijk vis je dus tegen een vereniging uit de eigen omgeving. We houden vaste weekenden aan. Hierdoor kunnen verenigingen beter rekening houden met het Clubkampioenschap in hun eigen wedstrijdprogramma. De eerste voorronde wordt gevist in het weekend van 5 en 6 mei. De tweede voorronde in het weekend van 7 en 8 juli en de derde voorronde tenslotte in het weekend van 1 en 2 september. Wil je toch op een andere datum (eerder) vissen of twee wedstrijden tegen elkaar vissen, dan kan dat natuurlijk gewoon als je er met elkaar uitkomt. Dat geldt voor alle regels overigens. Als je er samen uitkomt kunt je alles aanpassen. Zo lang wij maar een uitslag krijgen op basis van de beste vijf per vereniging.


Puntentelling 

Winnaar is de vereniging met de meeste punten. De uitslag wordt opgemaakt op basis van de vijf beste resultaten per vereniging. Een vereniging kan dus meedoen met vijf vissers maar ook met bijvoorbeeld 20 vissers. Dit kunnen senioren zijn maar ook jeugdvissers (jonger dan 14 jaar op 1 januari 2018). Om de deelname van jeugdvissers te stimuleren krijgen jeugdvissers die zich in de punten vissen bonuspunten! 


Organisatie
Zoals gezegd worden de voorrondes door de deelnemende vereniging zelf georganiseerd. Belangrijk is dat de wedstrijden in de eerste ronde gevist worden vóór 7 mei, zodat de tweede ronde in de maanden mei of juni gevist kunnen worden. De finale wordt georganiseerd door Sportvisserij Zuidwest Nederland en vindt plaats op zondag 16 september 2018 aan het Kanaal door Voorne. Ook tijdens de finale geldt dat de uitslag opgemaakt wordt op basis van de beste vijf vissers van één vereniging. De winnende vereniging ontvangt in ieder geval een clinic verzorgd door niemand minder dan Jan van Schendel maar er zijn ook prijzen voor de andere finalisten.  

Wil je jouw vereniging opgeven of wil je meer weten? Neem dan contact op met Ard Verheijen.